Vandaag hebben we de eerste briefing. De schippers van iedere boot vergaderen kort met de flottieljeleiding. Ze bespreken de route van vandaag en krijgen te horen welke bijzonderheden we tegenkomen. Ook informeren ze waar je kunt fijn kunt zwemmen en snorkelen. Natuurlijk horen we ook in welke haven we vanavond verwacht worden. Vandaag zeilen we naar het eiland Meganisi.
Heerlijk zeilen is het hier, de zee is blauw en als we geluk hebben zien we dolfijnen. In dit gebied zitten veel dolfijnen. Wanneer je een groepje watervogels boven het wateroppervlak ziet vliegen, kan het zijn dat er dolfijnen aan het eten zijn! Houd de verrekijker bij de hand.

reiszondaga

Voordat we bij Meganisi aankomen moeten we nog even goed opletten dat we niet te dicht bij een vlaggetje komen dat midden in zee staat. Het vlaggetje staat namelijk op het topje van een berg die op de zeebodem staat…
We gaan voor anker bij het restaurant van Steve en Jerry. Hier gaan we vanavond eten en kunnen daar morgenochtend douchen. Als je wil kun je een stukje naar boven lopen naar het stadje Spartaghori.

reiszondagb