Woensdag 18-7-2018 door Kevin

geplaatst in: 2018 Griekenland week A | 1

Woensdag 18-7-2018
Ik wil allereerst nog iets vertellen over de eerste dag toen we aankwamen in Lefkas.
Een van onze reizigers heeft zijn tas niet kunnen vinden toen we op de luchthaven van Preveza landde (vermoedelijk was deze niet aangekomen). Wij dus allemaal zoeken tussen de tassen die we hebben verzameld, geen resultaat. Vervolgens naar het luchthavenpersoneel gegaan om te vragen wat er gebeurd is. Ze konden ons niet verder helpen helaas. Wij stapten de bus in, tassen erin, en rijden we naar Lefkas Marina. Komen we aan, iedereen pakt zijn of haar tas, blijft er eentje nog over. Wij vroegen; van wie is die tas? De reiziger, die zijn tas kwijt was geraakt, riep; dat is mijn tas!
Zojuist de grootste facepalm vond plaats in Lefkas, Griekenland…

Terug naar vandaag. Vandaag zouden we richting de volgende bestemming varen, maar door de hevige wind, was het niet verstandig om te gaan varen. Voor het eerst in de avonturen van Overstagreizen konden we eens niet uitvaren. Velen wisten niet wat ze hier mee aan moesten. Dit zou namelijk betekenen dat we een hele dag moesten spenderen op dezelfde locatie. Gelukkig kwam het personeel met een oplossing. Wij zouden het eiland verder gaan ontdekken door buiten de stad activiteiten te gaan ondernemen.
Deze activiteiten bevatte een tour door nabije grotten. Zeer mooie locaties waren dat. Deze heette Melissani en Drogarati. Melissani was een ondergronds meer waar het dak was ingestort zodat je de hemel kon zien vanuit het meer. De volgende locatie: Drogarati, was een ondergrondse grot. Dit stelde niet heel erg veel voor, maar was wel even goed voor de beenspieren vanwege de klim naar boven.
We zetten onze reis voort naar een afgelegen klooster waar mensen als monniken leefden en waar anderen hun rust konden opzoeken in de Grieks-Orthodoxe kerk. Hier moest men respectvol en rustig het oord betreden en was het een vereiste voor mensen om bepaalde plekken van hun lichamen te bedekken met kleding. Als allerlaatst zijn we naar een wijnproeverij gegaan om de dag mee af te sluiten.

Vrijdag 20-7-2018
Maandag 16-07 Van Meganisi naar Vashiliki.

 1. melvin van uden

  hoi vivianne en de rest.
  zo te lezen hebben jullie weer 2 mooie dagen achter de rug.
  lekker kunnen zeilen lekker kunnen zwemmen en ook nog groten bezoeken!!!
  en ik maar werken gelukkig hebben ze bij de gemeente Uden airco dus het is goed te doen met de warmte hier in Nederland.
  ik ben echt super jaloers op jullie en vind leuk om te lezen dat jullie echt aan het genieten zijn.
  jammer dat jullie verwaait hebben gelegen maar gelukkig was er een plan b.
  ik wens jullie nog heel veel plezier en ik kijk uit naar de verhalen die nog komen gaan.
  groetjes melvin en een pootje van binky 🙂

  ps voor vivianne heel kusjes knuffels van mij (Melvin)