Reisverslag Griekenlandreis mei 2017

geplaatst in: 2017 Griekenland week A | 2

Het is inmiddels woensdag 3 mei en we zijn al weer 4 dagen onderweg. Zaterdag 29 april zijn we met 10 reizigers en 6 stafleden vanaf Schiphol vertrokken voor de zeilreis in Griekenland. Rond 17.00 uur kwamen we aan in de haven van Lefkas waar we inscheepten  op de boten “Marie Ann” en de “Viva”. Nadat de hut indeling was gemaakt en iedereen zijn spullen had uitgepakt werden we getrakteerd op een welkomst drankje. Dit jaar varen we onder flortille. Dit houdt in dat we onder leiding van “Sunny Sailing” samen met nog twee andere boten dezelfde route varen en ’s avonds in de zelfde haven aanmeren. Je kon merken dat het vakantie seizoen pas net op gang was gekomen in Griekenland want veel winkels waren nog niet open. In een voor de meeste reizigers bekend restaurant hebben we heerlijk gegeten,

Zondag 30 april zijn we dan na de briefing eindelijk gaan varen. Je kon de spanning aan boord voelen. Maar toen we eindelijk de zeilen konden hijsen was de spanning snel weg en zat iedereen te genieten. De zonnebrand olie werd snel voor de dag gehaald want het zonnetje scheen al heel lekker. Het einddoel van deze dag is Klein Fathi. Onderweg genoten van de mooie vergezichten en een door Rob gemaakte heerlijke lunch van scrumbeld egg met spek. Met prima zeilweer schoten we goed op en rond 17.00 uur arriveerden we in de haven. Ook hier ’s avonds lekker gegeten.

Maandag 1 mei is de bestemming Fiskado. Vandaag beleven we, volgens de bemanning, een van de mooiste zeildagen in jaren. De zeilen bolden op met windkracht 3 tot 5 en schuin liggend zoefden we over het water. Bij sommigen zag je wel af en toe een gespannen uitdrukking op het gezicht. Na een tocht van zo’n drie uur gingen voor anker in een mooie baai. De lunch werd deze keer gemaakt door de bemanningsleden Jordy, Timor en Robin en Rob die een lekkere pastaschotel had gemaakt. De zon liet zich weer goed voelen. Han heeft Bram en Willem vervolgens met de Dinky overgezet naar de oever waar een spectaculaire grot te bezichtigen was en die alleen per boot te benaderen is. Na een tijdje rondgedwaald te hebben heeft Han samen met Jordy de twee avonturiers weer opgepikt. Daarna werden de zeilen weer gehesen en arriveerden om half zes in de haven van Klein Fathi. Het aanmeren was bijzonder omdat we bijna op het terras van een restaurant aanlegden.

Dinsdag 2 mei is de bestemming het eiland Ithaka dat bekend is om de verhalen uit de Griekse mythologie. Bij vertrek varen we op de motor omdat er weinig wind staat maar na een klein uurtje kunnen de zeilen worden gehesen. Voor de gelegenheid hadden we tijdelijk als schipper Guido afgewisseld door Robin. Iedereen was een beetje gespannen want vandaag zouden we weleens dolfijnen kunnen spotten. En jawel, na een uurtje varen zag Han als eerste een dolfijn. En al snel bleek het om een groep te gaan van zo’n acht dolfijnen waaronder een aantal jonkies. Iedereen was opgetogen en er werd druk gefotografeerd en gefilmd. Vervolgens zijn we verder gevaren naar een schitterend gelegen baai Pighadi genaamd. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot zo’n 25 graden en enkele reizigers zijn al aardig verbrand. Op de Marie Ann bestond de lunch vandaag uit wentelteefjes die met smaak werden verorberd. Op het zusterschip de Viva hadden ze de inmiddels beroemde “Gekko” voor de dag gehaald en Bram en Robin hebben genoten van een spannend tochtje achter de boot. Na dit vermaak zijn we op de motor verder gevaren richting Vathi. Om half zes hebben we daar aangemeerd.

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 2 mei

Ik was vanochtend rond kwart voor negen op gestaan  en gaan ontbijten. Daarna heb ik samen met Sjaak de afwas gedaan. Toen was er tijd om even lekker te relaxen en rustig aan te doen voor we rond half elf uit gingen varen van Fiskardo  naar groot Vathi. Toen de boot de haven eenmaal uit was en we de hoek om waren ben ik achter het roer gaan staan. Ik heb tot ongeveer half een achter het roer gestaan en toen ben ik met Henk en Simone pasta salade gaan maken die erg lekker was we hadden er een met fetta gemaakt en een zonder fetta gemaakt voor de mensen die geen feta lusten. Daarna toen de pasta salade klaar was hebben we die met zijn allen lekker op gegeten. Daarna hebben we alles netjes opgeruimd en na het opruimen zagen we in een keer heel erg veel dolfijnen een hele groep met zelfs wat jonge dolfijnen er tussen dat was erg mooi om te zien. Toen ze weg waren wat best lang duurde dus we konden lang van de dolfijnen genieten. Ben ik weer achter het roer gaan staan en zijn we naar de baai gevaren waar ik de boot naar binnen heb gevaren. Daar hebben we met een paar man even lekker gezwommen en daarna natuurlijk lekker drogen in de zon wand het is hier erg warm. We hebben ook de gekko achter de boot gehangen waar je dan op kon gaan zitten of staan en dan lekker achter de boot aan. Daar ben ik niet op geweest. Robert en Bram wel. Toen dat klaar was was het bijna vijf uur en heb ik de boot naar de haven van groot Vathi gevaren waar we rond half 6 aan kwamen. Daar hebben we toen een scheepsborrel gedaan en sap gehaald bij Han. Daarna was het genieten van het weer en  om half 8 gingen we eten. In een restaurant waar we nog nooit waren geweest. We kregen daar best veel je zat al bijna vol van de voorgerechten wel lekkere die we ook nog nooit hadden gehad gebakken fetta gegrilde inktvis. Apart soort brood en brood met tomaat en feta gebakken in de oven. Als hoofdgerecht had ik gegrilde kip. En toen kregen we van de zaak ook nog een toetje griekse yoghurt met aardbeien vijgen honing en nog een andere saus. Toen we allemaal klaar waren zijn we naar de boot gegaan en hebben we met onze boot nog een kop thee gedronken en toen zijn we allemaal gaan slapen.

 

Groetjes uit het mooie zonnige droge Griekenland

 

Van Vivianne

Griekenland 2017

2 reacties

 1. Alicia Boonen

  Lieve Vivianne, maar natuurlijk ook de rest!

  Zo te lezen hebben jullie daar al heel wat leuke dingen meegemaakt! Leuk dat je de boot hebt gevaren en gezellig dat jullie een scheepsborrel hebben gehad! Woww, wat zou jij bruin thuiskomen zeg! Neem je ook wat zon mee naar Nederland? Want hier is het weer niet zo om van te genieten 😉

  Nou, ik wens je nog heel veel plezier meid, en voor de rest natuurlijk ook!
  Tot zaterdag!

  Liefs,
  Je kleine zusje

 2. melvin van uden

  lieve vivianne en de rest natuurlijk een lieve hoi

  wat een mooie verhalen allemaal.
  ben echt jaloers hoor en ik maar hard werken.
  maar gelukkig heb ook 2 dagen vrij achter elkaar aleen is het weer niet zo mooi hier
  vivianne was het water niet koud???
  binky en ik missen je wel heel erg als ik vraag aan binky waar is het vrouwtje gaat heel het huis af zoeken naar je.
  lieve schat ik wens je nog heel veel plezier in Griekenland geniet er van dat geld natuurlijk ook voor de rest.
  en dan ben ik benieuwt naar de verhalen die nog komen
  groetjes en kusjes Melvin en een pootje van binky
  ps heeft han een rotsblok opgevist met zijn boot 😉