Zaterdag en Zondag 20 en 21 Augustus 2016

geplaatst in: 2016 Griekenland week B | 2

Eerste 2 dagen door Simone en Lisa

20-08-2016
Vandaag moesten we om half 12 s’middags verzamelen op Schiphol. Koen was zijn tas vergeten in de trein, dat was even spannend want het kon zijn dat hij niet meer mee kon naar Griekenland. Maar gelukkig had hij zijn tas precies op tijd. Na anderhalf uur in de rij voor tassen af te droppen en de security hadden we precies genoeg tijd om in het vliegtuig te stappen. Het vliegtuig had vertraging omdat in het luchtruim rondom Schiphol en Lefkada was het heel erg druk. Na 2,5 uur vliegen zijn we in Griekenland geland. Om half 7 precies. Een uur op onze tassen gewacht. Daarna zijn we met de bus richting de marina gegaan. Bij de Marina moesten we nog zeker een uur wachten omdat onze schippers een uitleg kregen van de eigenaar van de boot. Nadat de uitleg klaar was mochten we eindelijk onze boot op, die nogal klein is. Lisa ging meteen onze bed opmaken. Ik (Simone) deed de kussens. Daarna gingen we de kleren uitpakken, ik (Simone) ging als eerst. Lisa ging daarna haar kleren uitpakken. Om half 9 gingen we eten. Lisa en ik moesten kei lang wachten op ons eten. Want het was zo druk bij het restaurant. Rond half 11 kreeg ik (Simone) haar eten. Lisa kreeg eerder haar eten maar moest rond kwart over 10 haar eten. Om half 12 gingen we weer richting onze boten. Minigret heeft nog koffie gezet. Rond half 1 of 1 uur gingen we slapen.
Groetjes Lisa & Simone

21-08-2016
We stonden om half 9 op. We gingen rustig aan boord ontbijten, met een lekker bakje koffie. Na het ontbijt kregen we de brieving over vandaag. Na de brieving gingen we 1 voor 1 uit de haven richting een baaitje waar we gingen lunchen. Als lunch hadden we een Griekse salade met brood gegeten.  We hebben enkele keer onze zeilen uitgehaald maar er stond niet genoeg wind om te zeilen. Na 3 uur varen en zeilen kwamen we op het eiland Meganissi aan. Toen hadden we een schippersborrel. Daarna plonsten een paar andere met Lisa samen nog even in het water. Het water was ongeveer 28 graden. Heerlijk! Daarna konden we kiezen of nog naar een stadje wouden of lekker even douchen. Sommige gingn naar het stadje en sommige gingen lekker douchen om het zweet eraf te spoelen. Na het douchen hoefden we niet lang te wachten om te gaan eten. Nu zitten we gezamelijk aan tafel om te gaan eten. Eet smakelijk Nederland!

Groetjes uit het zonnige Griekenland
Lisa & Simone

Maandag 22 augustus 2016 van Spartaghori naar Polis baai door Melvin (dag 3)
Griekenland 2016

2 reacties

 1. Marjan vos

  hallo allemaal,
  Wat geweldig dat Koen toch mee is kunnen gaan.!!!
  Complimenten voor deze super organisatie!!.
  Geniet van het mooie weer, want hier was het de hele dag regen en nog geen 20 graden. Lekker zwemmen en maak het samen nog gezellig!!
  dikke kus voor Ruth en natuurlijk ook voor jullie allemaal.
  Vitalis Thijs Sky en Marjan Vos

 2. Blanche Slenders

  Hallo allemaal,
  Goed om te lezen dat jullie goed aangekomen zijn. Ik denk dat jullie moe waren de eerste avond. Ik hoop dat jullie hebben kunnen uitrusten de volgende dag. Hier in Nederland was het vandaag 29 graden. Ook warm genoeg om in een zwembad te plonsen. Geniet maar van jullie vakantie en tot ziens.
  Groetjes, Blanche