Dinsdag 23 augustus 2016 van Polis baai naar Klein Vathi door Merijn (dag 4)

geplaatst in: 2016 Griekenland week B | 3

Een hele goede dag thuisblijvers,Het is tijd om jullie weer eens op de hoogte te brengen van onze avonturen hier in de Griekse zon. We lagen vanmorgen in de Polisbaai op Ithaca. Daar werd ik buiten door de zon gewekt. Onder het genot van een kopje koffie of thee kwam onze boot tot leven. Vervolgens hebben we met z’n allen in de koele schaduw genoten van het ontbijt. Na het ontbijt zijn we al vrij snel uitgevaren richting onze picknickplek: de Fokibaai! In de Fokibaai ligt een grote grot, deze heb ik samen met Kevin, Geert, Minigret en Siep herontdekt. We hebben meerdere uren in de grot doorgebracht om alle gangen door te lopen en te ontdekken wat zich hier bevond. Meestal waren dat stenen overigens. In de tijd dat wij voor pionier speelde hadden Lisa en Simone de handjes laten wapperen en twee heerlijke pastasalades voorbereid. Deze hebben we vervolgens met z’n allen genuttigegd. Na deze lunch zijn we uitgevaren richting Vasiliki op het eiland Levkas, dat zou onze eindbestemming worden die dag. Onderweg trok de wind hard aan tot zeker 40 knopen. Dit zorgde voor een heftige deining en relatief hoge golven van 1,5 meter hoog. Uiteraard zorge dit voor de nodige schommelingen aan boord en de bijbehorende pret. Toen we in de baai van Vasiliki aankwamen bleek dat de golven daar ook nog onstuimig waren, dit had als gevolg dat het niet pretiig zou zijn om onder die omstandigheden in Vasiliki te liggen. Dit is uiteraard geen ramp, we zetten gewoon koers naar de volgende haven, Sivota. We voeren onder vergelijkbare omstandigheden richting deze haven op Levkas om er daar achter te komen dat de haven vol lag. Dit mocht de pret niet drukken voor ons en we hebben koers gezet richting klein Vathi op het eiland Meganissi. Hier was gelukkig nog meer dan voldoende plaats om te liggen. Na enkele minuten goed werk lag de boot en hebben we met z´n allen nageborreld. Ondertussen zitten we gezellig aan tafel en ben ik aan het genieten van mijn frietjes met Pork Chop.

Groetjes

Woensdag 24 Augustus 2016 van Klein Vathi naar Kalamos door Vivianne (dag 5)
Maandag 22 augustus 2016 van Spartaghori naar Polis baai door Melvin (dag 3)

3 reacties

 1. Marjan vos

  Hallo allemaal,
  Het klinkt als een droomvakantie uit een reisfolder.
  Jullie maken dit nu ECHT mee, ga vooral door met genieten!!
  Fijn dat er ook genoeg wind staat om goed te kinnen zeilen.
  veel liefs vanuit Gemert
  Familie Vos

 2. Jet kemperman

  Hallo allemaal,
  Wat geweldig om de verslagen van jullie terug te lezen zo hebben wij de thuisblijvers ook een beetje een idee wat jullie die dag hebben gedaan echt super gaaf!
  Complimenten aan iedereen! zou zeggen geniet er nog lekker van samen en nog heel veel plezier! Veel liefs vanuit het zonnige sterksel .
  Familie kemperman

 3. Trudy Jansen

  Hallo allemaal,

  Wat goed om te lezen dat jullie veel zon en wind hebben!
  Geniet nog van de laatste dagen.

  groetjes Trudy