Reisverslag Wadloopweekend Mei

geplaatst in: 2016 Wadloopweekend Mei | 0

Reisverslag door: Pleun en Jasper

Zaterdag:
Om 08.00u in de ochtend met een deel van de groep vertrokken naar Den Bosch. Hier zouden we de groep compleet maken.
Daarna zijn we na enige hinder door gereden naar het dorpje Eenrum in Groningen. Toen we in het dorp waren hebben we onze spullen eerst naar onze accommodatie Bed & Breakfast ‘De Lastpost’ gebracht. Daar om de hoek hebben we toen ook wat boodschappen gedaan, want met Pinksteren zijn alle winkel dicht.
Om 14.30u zijn we naar Zeehondencréche Pieterburen gegaan voor een rondleiding waarbij we een kijkje achter de schermen kregen. Na de rondleiding hebben we nog rondgekeken in het bezoekerscentrum en gezien hoe de zeehonden gevoerd werden.
Om 17.00u zijn we terug gereden naar ‘De Lastpost’ en hebben we heerlijke Burrito’s gemaakt en gegeten. De avond was relaxed. We hebben een beetje muziek geluisterd van een platenspeler. Er waren veel platen en een echte jukebox. Ook hebben we bij de kachel spelletjes gedaan.

Zondag:
Om 07.30u in de ochtend zijn we opgestaan en hebben we ontbeten. Na het ontbijt hebben we onze tassen ingepakt en zijn we naar Noordpolderzijl (dit is de kleinste zeehaven van Nederland) vertrokken. Hier zouden we gaan wadlopen in de buurt van Schiermonnikoog en Rottumerplaat. Dit onder leiding van de gids Theo Spijker. Onderweg werden we heel vies door het slik en zijn we oesters tegen gekomen. Ook had de gids kokkels gevonden en hebben wij de kokkels geproefd.
Het wadlopen was zwaar op de heenweg, want we hadden wind tegen, het regende, het was heel koud en omdat het hard waaide stond het wad onder water. Op de terugweg hadden we wat problemen, omdat Jasper gevallen was.
Op de terugweg gingen we ook door slikrivieren. Op een gegeven moment konden we niet eens meer staan in de slik en moesten we kruipend naar de overkant.
Uiteindelijk is alles gelukkig goed gekomen! Toen we terug kwamen bij het beginpunt waren we zo vies dat we ons even moesten schoonmaken in het kanaaltje. Om 14.00u waren we terug bij ‘De Lastpost’ en hebben we even gedoucht en geluncht.
Na een doktersbezoek voor Jasper zijn hand en gerust te hebben zijn we om 17.30u een borreltje gaan drinken met een lekkere borrelplank erbij. Dat hadden we wel verdiend! Na het borreltje hebben we voor het avondeten in ‘De Lastpost’ zelfgemaakte groentesoep gemaakt en pannenkoeken gebakken. Na het avondeten waren we heel moe, hebben we uitgerust en zijn we naar bed gegaan.

Maandag:
Om 09.00u zijn we opgestaan om te ontbijten. Na het ontbijt hebben we Eenrum bekeken en hebben we een bloementuin en hertenkamp gezien. We zijn daarna nog even op een terras wat gaan drinken met appeltaart en hebben rondgekeken in een kaarsenmakerij. Daar hebben we een klein cadeautje voor de mensen van ‘De Lastpost’ gekocht.
Om 13.00u waren we terug bij ‘De Lastpost’ en hebben we gelunched. Na de lunch zijn we om 13.30u terug naar Den Bosch gereden en van daaruit weer naar huis.

Wat vonden wij ervan?:
Jasper: “Ik vond het een zeer geslaagd weekend! Het was heel gezellig. De zeehonden vond ik heel mooi om te zien. Het wadlopen vond ik best zwaar, maar wel kei leuk om te doen. Ik had het nog nooit eerder gedaan.”
Pleun: “Ik vond het weekend heel erg leuk en spannend!”