Vrijdag 9 mei (5e dag)

geplaatst in: 2014 IJsselmeer | 0

Stavoren naar Lemmer

Vandaag vroeg opgestaan omdat we om 9.00  uur uit zouden varen. We moeten namelijk om 13.00 uur in Lemmer zijn. Het zou vandaag hard gaan waaien: windkracht 5 tot 8 was voorspeld. Daarom zouden we binnendoor varen over de Friese meren en door kanalen en sloten. Toen we de haven uitkwamen bleek dat dat een goede keuze was want de golven waren hoog en wild.

Na tien minuten voeren we de Frisosluis bij Stavoren in en waren de golven verdwenen. Deze nieuwe sluis was de dag te voren nog geopend door koning Willem Alexander! Na de sluis voeren we naar Warns waar we een ophaalbrug moesten passeren. Helaas. De brug bleef halverwege het openen hangen. Er werden monteurs opgeroepen en die hebben de brug na een uur helemaal open gekregen zodat we verder konden.

Ondertussen begon het steeds harder te waaien en te regenen. Gelukkig hebben we allemaal goede zeilpakken zodat we warm en droog bleven. Terwijl  Han bovendeks bleef om te sturen ging de rest in de kajuit ontbijten. Han kreeg hulp van Merijn, Monique, en Jordy zodat hij ook een kop koffie en een boterham naar binnen kon werken.We hebben over de Fluessen en het Heegermeer gevaren. (Hier gaan we in de zomervakantie met Valkjes zeilen). We voeren verder door het Jeltesloot en draaide aan het einde het Magrietkanaal op en kwamen uit op het Koevordermeer waar we windkracht 7/8 met hagel en regen te verduren kregen. Verderop moesten we even wachten maar konden al snel onder de Spannenburgerbrug door. (met een schijnbeweging van de brugwachter. Groen, nee toch rood, nee toch weer groen!) Toen weer verder over De Grote Brekken en aan het einde daarvan draaiden we af naar de Jachthaven van Enjoy Sailing waar de ouders ons al stonden op te wachten.

Het was weer een avontuurlijke dag die de zeilweek in stijl afsloot!

Reizigers en staf van Overstagreizen.nl, allemaal bedankt voor de geweldige week!

Op naar de volgende reizen!

 

Donderdag 8 mei (4e dag)