Woensdag 31 juli (3e dag)

geplaatst in: 2013 Friesland | 6

31-7-13

Van Heeg naar Oudega

Door Melvin

Van morgen werd ik wakker en heb heel lekker geslapen ondanks ik onder het afdak heb geslapen. Dit kwam om dat boot te nat door de regen.  Na het ontbijt hadden we briefing  waar we naar toe gingen. Daar na zijn we uit gevaren na oudega en met het uit varen mocht ik mee helpen en het was goed ge lukt. Toen we op het Heegermeer kwamen was het best druk waar door we niet al tijd zelf konden sturen. Maar toen we op een rustige vaar water kwamen konden ook zelf sturen . Het was wel mooi om te zien dat echt in een groep bij elkaar  aan het varen waren. Leverde op zich mooie momenten op voor al om te zien dat sommige boot strak lang elkaar af gingen en toch goed ging. De tocht naar oudega was echt super mooi dan weer meer  varen  en dan weer door een kanaal. Toen we in oudega waren zijn we lekker gaan eten. En hebben we nog lekker op een terras  ge zeten en ik ben nog met Lonneke en Rozemarie door het dropje  gelopen maar dat was niet erg groot dus we waren zo rond gelopen. We zijn rond 3 uur weer uit gevaren  o terug te gaan naar Heeg. Er stond een goede wind dus we konden vol uit varen. Bij ons op de boot de Merlot we het  heel gezellig en we waren goed op elkaar in gespeeld zo dat we ook goed over stag konden gaan. Ik ben wel  een keer uitgegleden  toen ik de fok ( het voorste zeil van de boot) wilden zeten maar gelukkig ging het allemaal goed. Het as een mooi tocht terug  allemaal wel een keer aan de beurt geweest  om te sturen en toen we terug waren heb ik samen met Guus  de boot terug in de bok geparkeerd  en dat ging goed!!! Daar na heb ik samen met Guus  de dek tent  voor over de boot op gezet en mijn slaapplek in orde te maken. En daar na hebben met ze alle pizza ge eten met Griekse salade en dat was lekker. Vanavond gaan we met een paar naar de disco en er blijven er een paar hier. Het was weer een super mooie dag plezier en lol. En we gaan we nog een paar mooie dagen van maken.

Groetjes van uit Heeg van Melvin

SAM_1573

 

SAM_1576

SAM_1611

Donderdag 1 augustus (4e dag)
Dinsdag 30 juli (2e dag)

6 reacties

 1. frieda

  Hey hoi iedereen

  Leuk reisverslag! Klinkt leuk en als ik het zo lees wat een gezelligheid allemaal zeg! Nou ik zou zeggen veel plezier nog en geniet ervan.

  Groetjes Frieda

 2. elly van uden

  hoi zeilers

  super mooi wat jullie daar allemaal beleven
  geniet ermaar lekker van het word lekker warm weer dus echt toppie tot vrijdag
  groetjes elly en peter van uden

 3. oma riet

  hoi Noa is het bij jullie ook zo warm?
  storm is helemaal uitgeteld hij ligt alleen maar heerlijk onder de bosjes. We hebbem al leuke cadeautjes voor je verjaardag bedacht, maar ik zeg toch lekker niet wat.
  Nog veel pelezier en tot vrijdag. oma riet

 4. marion van de wal

  Hoi Zeilers,

  Nog heel veel plezier de laatste avond en de laatste dag.
  Ik kijk ernaar uit om jullie vrijdag te zien aankomen in Heeg.

  Groetjes, Marion (moeder van Noa)

 5. Thijmen van Uden

  Hoi ome Melvin en alle andere zeilers,
  Wat een mooie week zijn jullie daar aan het beleven! En wat een superlekker weer hebben jullie nu, lekker genieten!
  Heel veel plezier nog met zn allen, en tot het weekend!
  Groetjes Thijmen, Dennis en Linda

 6. josé van den berg (tante van Melvin)

  Hoi Melvin en de rest van de Zeilers.

  Een wat late reactie uit de hoofdstraat, zo te lezen hebben jullie weer een super week achter de rug met veel gezelligheid en mooi weer het is weer heel leuk om jullie verslagen te lezen en Melvin we moeten weer eens hoognodig afspreken om bij te kletsen groetjes José