Maandag 29 juli (1e dag)

geplaatst in: 2013 Friesland | 2

Maandag 29 juli 2013

Corona

                                              Eerste dag zeilvakantie Friesland De Heeg.

Vanochtend is het zover gekomen alles in gepakt voor vertrek en op de bestemming bereid om 10:00uur waren er bijna iedereen gekomen. Eerst nog wat spullen uit de auto gehaald en toen ontvangen met koffie thee en een plakje cake erbij. Toen de ouders uit gezwaaid met een traantje en een grote glimlach gingen we van start toen iedereen er was dus konden we gaan zeilen op de valken. We hebben de groep indeling gekregen van Han Dekkers we zijn in groepen van 5 en 4 van start gegaan. Ik (Corona) zit bij de boot bij : Sigrid mijn zus en Karlijn in de boot en Barbera en Arthur.

En toen gingen we alles aller eerste de zeilpakken halen toen de boot was ingedeeld waar iedereen mee ging varen. We gingen in rijen staan van groot naar klein want zo moesten ze de indeling weten van de maten van de zeilpakken dus dat ging allemaal goed. Sommige waren iets te groot of klein ook dat was zo opgelost en konden we gaan varen. Eenmaal bij de boten aan gekomen gingen we onze zwemvesten aandoen en onze zeilpakken maar omdat het wat warmer is op de boot aan het water varen. We om 12:30 uur lekker op het eilandje niet heel ver van onze staanplek af lekker eten en het zonnetje scheen lekker op ons neer dus dat was lekker extra genieten geblazen 😉 En om 13:30uur gingen we lekker op uit varen we hadden wel veel wind maar dat geef niet want dat kan de boot makkelijk hebben. Karlijn heeft eerst wat gestuurd met hulp van Barbera en ik en Sigrid hebben de touwen iedere keer aan getrokken zodat het zeil van links naar rechts kon gaan dus ging allemaal goed. En naar de hand voor Barbera van: Wie wil er nou sturen? Sigrid zegt: Ik wil dat wel dus met hulp van Barbera ging ze sturen we kregen wel na de hand toen Sigrid de verkeerde kant opstuurde een flinke laag water over ons heen helemaal nat geworden. Na de hand ging het goed want de boot ging niet meer schuin en ja dat dachten we maar ging weer mis want we kregen weer een volle laag water over ons heen. Dus dat was wel lachen na de hand want we kunnen er wel tegen hoor van een beetje water we zijn niet van worsten brood zou ik zeggen hahaha 😀 En toen daarna vroeg Barbera aan mij of ik wilde sturen ik wilde dat wel dus ging ook maar even sturen en ging best goed moet ik zeggen af en toe ging het wat fout maar goed we zijn er om te leren en geen ramp bij mij ging het ook het zelfde op het water dat we de volle laag kregen maar goed na de hand ging het echt goed .

Toen we tijdje door gingen varen hebben we de wind van achteren gepakt en zijn we zo gaan varen heerlijk zo vind ik. En ook een paar keer overstage gegaan vandaar zoveel water over ons heen gekomen en helemaal natte kleren daardoor. En we hadden ook nog tussendoor wat vraagjes gehad over de boten. Bijna allemaal goed dus was de moeite waard ook. Toen het 14:45uur was gingen we langzaam terug varen want was bijna tijd we hadden nog wel een uurtje maar goed we wilden op een geven moment weer terug want we waren toch echt helemaal nat en vies. Toen het 15:15uur was kwamen we aan en zijn we aan boord gekomen. Onze valk weer vast gelegd en alles goed schoon gemaakt dus konden we de tenten opzetten en voor de gene die willen op de boot een slaapplek maken dus iedereen was druk heen er weer aan het lopen. Luchtbedden opgepompt en tenten stonden recht overeind dus alles is klaar voor vanavond om er lekker in de slapen op ons eerste nacht hier in Heeg. Het avondeten klaar gemaakt na de hand want we hadden ontzettend veel honger na zo activiteit en voor het eten hadden we nog een paar vragen met wc rollen. Het ging zo je eet wel eens bruine bonen en de volgende dag gaat het ook in zijn werking en je komt na de hand terug op de plek waar je je boot hebt afgeleverd en moet heel nodig naar de wc. Hoeveel papier moet je dan gebruiken. Wij allemaal een stuk of 8/12 papiertjes afgescheurd en na de bleek het gewoon met dat papier wc rol wat je hebt gescheurd om je even voorstellen wie je bent en waar je vandaan komt en wat je hobbys zijn en waar je werkt enz. Dus dat viel opzich wel mee. We dachten eerst van: wat moeten we doen met dit papier allemaal!? En na daarna gingen we wat stokbroodjes eten met salades en kruidenboter en kaas. Toen werdt de soep in geschonken wat lekkere tomatengroenten soep en als hoofdgerecht macaroni salade met gezonde dingen erin lekker was dat bijna alles wel opgegaan maar goed niet erg voor de volgende dag kan ook lekker zijn. Je weet maar nooit. En toen gingen we fruitsalade eten als toetje dus we hebben gezond gegeten. Daarna alles afgewassen en alles afgedroogd en terug gedaan in de tassen allemaal. Toen gingen we met zijn allen nog wat na praten en sommige gingen nog even frisbee doen over het water maar dat ging niet meer lang duren of het ging het water in. Toen maar eruit gehaald en weg gelegd dus gingen we maar lekker bij het kampvuur zitten met zijn allen lekker warm als het lekker afkoeld hier.

Het was een leuke avondtuur zo de eerste dag en morgen gaan we lekker naar Sloten varen dus we zijn friesland nog niet uitgevaart verlopig deze week dus gaat helemaal goed komen ik zou zeggen het is hier echt leuk en super gezellig zo voor mij is het de eerste keer dat ik mag ervaren ik vind het echt top hier ik doe dit denk wel vaker zo met anderen erbij want dat is echt onwijs gezellig iedereen kent me kaar en is van onze leeftijden bijna iedereen dus dat zit wel goed.

Ik zou zeggen tot morgen weer een verslag want het beloofd veel weer te bleven met dit lekker weer zoals vandaag. Het zeilweer was met de wind kracht 16 en morgen wordt het zelf windkracht 20 op het water maar af en toe valt er een buitje als we terug komen maar verder is het lekker zomers weer met zo rond 23 graden lekker.

SAM_1503

SAM_1508

Dinsdag 30 juli (2e dag)

2 reacties

 1. Papa en mama van corona, Sigrid en Jorn

  Hoi corona, Sigrid en Jorn,
  We vinden het leuk om jullie dag zo terug te kunnen lezen. Fijn dat jullie het leuk hebben met het zeilen. Wij zitten op een camping aan het IJsselmeer. Hier waait het nu ook heel hard. Hopelijk worden jullie morgen wat minder nat, geniet ervan.
  Xoxox,
  Mama en Papa.

 2. Margje (begeleiding het Kaar)

  Hallo Corona, Sigrid en Jorn,
  Wat leuk om jullie verhalen te lezen over jullie reis. Zo te horen is het erg gezellig daar…
  Het weer hier in Hapert is vandaag niet zo veel, er zal dalijk een flinke bui gaan vallen verwacht ik ;(

  Heel veel plezier nog daar en tot gauw!

  De groetjes van Edwin aan Sigrid…

  Groetjes Margje en de rest van het team