Woensdag 1 mei (3e dag)

geplaatst in: 2014 IJsselmeer | 7

Woensdag 1-5-2013

Vivianne Boonen

Vanochtend werd ik rond 9.00 wakker. Toen zijn we gaan ontbijten. Vandaag zou ook Viktor komen en Pepijn weer naar huis gaan. Na het ontbijt kwam Viktor. Toen zijn we een groepsfoto gaan maken. En daarna ging Jelle naar huis. Toen hebben we nog wat gedronken op de boot. En daarna hebben we afscheid genomen van onze schipper van maandag en dinsdag  Pepijn. Toen gingen Eline en Monique van boot ruilen want Eline wou graag op de andere boot mee varen en toen had Monique gezegd dat ze wel met onze boot mee wilde en dat vond ze heel gezellig. Rond 12.00 zijn we uitgevaren naar Hindeloopen. We hadden een prachtige zeildag. De middag begon met een redelijk windje daarna werd het windstil. toen dobberde we op het water. Later kwam de wind terug en hadden we super goeie zeilwind met windkrach  3 a 4 dus kwamen we goed vooruit op de zeilen we hebben in de middag geluncht op het water. Lieke en Rozemarie hadden tosti’s uit de oven gemaakt die waren erg lekker. Ik heb ook nog even in de zon gelegen  want die hadden we vandaag de hele dag. Ik heb ook de boot gestuurd  vandaag  maar daar had je vandaag veel kracht voor nodig want je moest tegen de wind in sturen. En ik heb vandaag ook de genua(dat is het voorzeil) uitgerold. Wij hebben ietsje langer gevaren dan de andere boot(de Kika) want wij gingen van Hindelopen naar Stavoren en van daar naar Medemblik. En zij gingen ietsje anders. We hebben onderweg ook nog de grond geraakt. Want dat gebeurde zo: Monique was aan het sturen en toen hoorden we in een keer boem dat was dus de grond terwijl Viktor van te voren had gekeken of er ondiepte in de buurt was en volgens de kaart en de diepte meter was dat er niet. Maar de golven waren hoog dus waren we gelukkig snel weer los door de golven. Toen konden we weer verder richting de haven waar we toen bijna waren. In de haven aan gekomen heb ik met Merijn de walstroom aan gelegd. En de stootwillen geknoopt met de andere. Toen zijn we het dorpje in gegaan en hebben we wat rond gekeken. Was ook wel gezellig en daarna toen ik terug kwam ben ik dit verslag gaan maken.

Donderdag 2 mei (4e dag)
Dinsdag 30 april (2e dag)

7 reacties

 1. Liesbeth Rem

  Leuke verslagen. Jullie hebben zo te lezen erg naar het zin. Veel plezier morgen. We kijken uit naar jullie nieuwe belevenissen.
  Groeten uit Leusden.
  Liesbeth Rem

 2. anita boonen

  Hoi Reizigers

  Wat hebben jullie toch geluk met het weer. Het is n.l. goed om te zeilen maar ook goed voor in de zon te liggen. Plezier hebben jullie wel allemaal en dat is fijn.
  Geniet er verder nog maar fijn van die andere dagen en dan zien wij jullie vrijdag hopelijk weer gezond terug.

  Gr. Anita Boonen

 3. Joanne Berkers

  Wat een mooie verslagen schrijven jullie! Fijn om te lezen dat het zo leuk is. Geniet er van! Groetjes van de familie van Wout!

 4. Cyenna Boonen

  Haa Vivianne,

  Wat een mooi verhaal zeg. Wat hebben jullie al veel meegemaakt.
  Die tosti’s lijken me ook wel lekker 😉
  Ging het sturen goed?
  Veel plezier nog.

  Gr. Cyenna

 5. Dennis, Linda en Thijmen

  Hoi Melvin en en de andre vakantiegangers!
  Wat een leuke verhalen! En wat leuk dat jullie kunnen zeilen met hoge golven!
  We wensen jullie nog heel veel plezier toe, dat zal helemaal goed komen!
  Groetjes Dennis, Linda en Thijmen

 6. alicia

  Heey Vivianne, merijn en Sander,

  Jij ook al zo’n leuk versslag Vivianne!
  Zal wel even schrikken zijn geweest toen jullie vast zaten doot het te oondiepe water of niet?
  Wel handig dat de golven dan zo hoog waren. Het is fijn om te hren dat jullie het zo gezellig hebben.
  En ik hoor het allemaal wel als jullie thuis komen.

  tot morgen!

  Groetjes Alicia

 7. Trudy Jansen

  Ha Vivianne,Merijn en Sander,

  Alweer een nieuwe ervaring rijker, ondiep water! Vivianne was er paniek of moest je lachen?
  heerlijk hé die zon en de wind die waait door jullie haren!
  Nog veel plezier vanavond en een goede reis morgen.

  groetjes Trudy