Maandag 29 april (1e dag)

geplaatst in: 2014 IJsselmeer | 6

Verslag Merijn Boonen.

Maandag 29-04-2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVanmorgen ben ik al om half twaalf met Vivianne en Sander, vanuit Reuver  vertrokken richting Nuenen.  We zouden Koen namelijk nog meenemen. Vanuit Nuenen zijn we doorgereden naar Lemmer, waar we om drie uur aankwamen. Daar zijn meteen onze zeilpakken gaan passen. Toen ik mijn zeilpak had ben ik naar de boot gegaan waar ik samen met Wout, Lieke en Rozemarie de boodschappen heb ingeladen. Al  snel daarna kregen we een rondleiding op de boot. We kregen ook meteen te horen in welke kooi we lagen. Ik heb dus meteen mijn kooi ingeruimd. Rond vijf uur vetrokken we richting Enkhuizen. Daarvoor moesten we eerst door de prinses Magrietsluis. Dat heeft toch  een uur geduurd. Daarna waren we vrij snel op het IJsselmeer. Daar waren de golven door de felle wind erg wild. Dat vond ik erg gaaf. De boot deinde zo erg op en neer dat het spatwater de boot schoon maakte. Nu hoeven we het dek in ieder geval niet meer te schrobben. Het eten deden onderweg met grote moeite. We waren al verbaasd dat het meeste op de tafel bleef staan. Onderweg heb ik nog een stuk mogen sturen. We hebben nog mogen genieten van de zonsondergang onder het varen. Dat maakte het natuurlijk helemaal af. In Enkhuizen na het aanleggen hebben Wout en ik ons bed nog opgemaakt. En daarna hebben zijn we met zijn allen wat gaan drinken om vervolgens nog de logboeken in te vullen. We hebben de avond afgesloten door gezellig te buurten.

Dinsdag 30 april (2e dag)
Reisverslagen IJsselmeer 2013

6 reacties

 1. elly van uden

  hoi allemaal
  super mooi dat je al meteen zo in enkhuizen bent
  gezellig samen wat gedronken .
  allemaal goed geslapen de eerste nacht (melvin)
  geniet er maar lekker van de weers voorspellingen zijn goed
  dus mooier kan niet
  groetjes elly en peter van uden

 2. Cyenna en Stan

  Hallo Merijn en Vivianne,

  Hebben jullie het leuk daar?
  Die golfen lijken ons wel eng.
  Wel fijn dat jullie niet meer hoefde te schrobben 🙂
  Wij wensen jullie nog een fijne reis 🙂

  Veel groetjes van
  Cyenna en Stan

 3. alicia

  Heey vivianne, merijn, sander en de andere actieve zeilers.

  Wat heb jij een mooi verslag gemaakt Merijn!
  Wat leuk dat de boot zoveel op en neer ging, hoeven jullie inderdaad het dek niet meer te schrobben.
  Al denk ik niet dat jullie dat al moesten doen. 🙂 Een rondleiding op de boot is altijd wel handig , ook al zijn jullie al vaker mee geweest, of niet? Hebben jullie ook genoeg wind om te zeilen?

  groetje Alica

 4. Kelly Dorssers

  Merijn.

  Leuk geschreven. Fijn dat jullie goed zijn aangekomen en dat het gezellig is. Ik wens jou, Vivianne, Sander en de rest een zonnige week.

  Tot snel
  xx

 5. Trudy Jansen

  Ha Merijn, Vivianne en Sander,

  Wat zullen jullie ’s avonds moe zijn geweest. De eerste dag weer vanuit huis naar het Ijsselmeer en nu nog wel met z’n drieën.
  Het weer is al goed dus wat willen jullie nog meer!

  Heel veel plezier.

  groet Trudy

 6. josé van den berg (tante van Melvin)

  Hoi Melvin en medezeilers,

  Ik lees dat jullie het erg naar jullie zin hebben dus ga maar verder met genieten en het is te hopen dat het weer ook goed blijft nog veel plezier groetjes José