Zondag 21 oktober (2e dag)

geplaatst in: 2012 Griekenland week B | 0

Door: Frieda en Karlijn

Van: Klein Vathi (op Meganisi)
Naar: Groot Vathi (op Ithaka)

2012102101

Gisterenavond na het eten, gingen we vrijwel meteen naar bed toe. We waren eigenlijk doodop van de nacht overslaan op de heenreis, maar toen wij eenmaal in bed lagen, konden we van de meligheid spontaan niet meer slapen. Dit was erg gezellig!! Toen Karlijn op de wc zat, kwam ze erachter dat er geen wc papier was. Frieda ging bij Han op de andere boot een rol wc papier halen. Han had er een speciale boodschap op geschreven. De tekst luidt: “met de speciale groeten van Han”. De volgende morgen werden we met ons verzoeknummer “Lollypop van Mika” door Koen wakker gemaakt. Heerlijk… dit hadden we gemist!!!
Na het ontbijt en de briefing maakten we ons gereed om uit te varen richting Groot Vathi op het eiland Ithaca. In het heerlijk zonnetje zijn we al zeilend richting de Cliff Bay gegaan om daar een tussenstop te maken. We hebben daar gezwommen en gesnorkeld in de lekkere lauwe-warme Ionische zee. Hier zijn we een uurtje gebleven.  Als lunch hebben we lekkere wentelteefjes en een Griekse salade à la Mini gegeten. MMMMMmmm!

2012102102 2012102103

Tijdens het varen hebben we het spelletje “Wie ben ik” gedaan d.m.v. memoblaadjes op ons voorhoofd.
Frieda was Ruby en Karlijn een ambachtelijke kast, Minigret was een flipperkast… Moeilijk te raden, maar leuk en grappig!
Het laatste stuk hebben we op de motor gevaren, i.v.m. de tijd. Het is hier namelijk om 19:15 uur al pikkedonker.
Frieda, Minigret en Karlijn verzinnen op weg naar elk eiland een leuke song.
Deze was het als volgt:
“We gaan naar iiee iiee Ithica, iiee iiee Ithica, lekker zeilen in de zon. Ithica here we come.” (Melody: Megamindy).  We hadden er ook een leuk dansje op gemaakt. Nu zitten we in het restaurant “Dimitris Tsiribis” op het lekkere Griekse eten te wachten en typen dit verslag.
Er schijnt hier rond het eiland een reuze schildpad te zwemmen. We hebben ‘m nog niet gespot, maar hopen deze morgenvroeg te zien!
We zijn trouwens al goed bezig om een mooi kleurtje te krijgen!

Lieve groetjes van Frieda en Karlijn!!

2012102104

Maandag 22 oktober (3e dag)
Zaterdag 20 oktober (1e dag)