Woensdag 24 oktober (5e dag)

geplaatst in: 2012 Griekenland week B | 0

Door: Karlijn en Frieda

Van: Sami
Naar: Ómos Foki

Vanochtend na het opstaan hebben we weer lekker gegeten in het ochtendzonnetje met de heerlijke Griekse yoghurt. “Total Ora /Complet”. Zodra we thuis zijn gaan we de supermarkten afstruinen om deze yoghurt te vinden!
Na de briefing moesten wij naar de toilet. We wilden een aparte, schone toilet opzoeken. Wij proberen namelijk zo veel mogelijk het toilet in de boot te vermijden. Als je deze namelijk doorspoelt lijkt het net een blender met heel sterk uitvergroot geluid! Dus zijn we richting de grote Ferry boot gelopen en hebben we gevraagd of we daar naar de toilet mochten. Het leuke is dat het nog mocht ook! Wij zijn de boot ingelopen. Het leek wel de Titanic!

Daarna zijn wij samen met Minigret, Han, Christiaan en Dominick op zoek gegaan naar een verjaardagstaart.
Han en Minigret vieren namelijk hun verjaardag morgen. We konden geen bakkerij met taarten vinden dus hebben we in de supermarkt twee taartenbodems gekocht met slagroom en potjes kersen. Bij het afrekenen aan de kassa bleek het bedrag in totaal €42 te zijn!!! Hier schrokken we van! De slagroom alleen bleek al €19 te zijn! Wij vroegen dus aan de chagrijnige kassamevrouw of we de slagroom mochten inruilen tegen goedkopere slagroom. Dit mocht, maar… je kreeg geen geld terug… Dit vonden we ontzettend flauw! We hadden namelijk van te voren al boodschappen gedaan voor €100.

Na het uitvaren hebben we een klein stukje gezeild en de rest op de motor gevaren. Toen we een mooie baaij zagen om te lunchen gingen we ankeren. Ignace is met de Dingy richting wal gependeld om de boot met landvasten aan wal vast te maken. Toen hij terug pendelde is hij met het overstappen op de boot in het water gevallen.  Helaas is zijn bril ook in het water gekomen. Ignace is zo dom geweest om geen brillenkoortje aan zijn bril te doen.  Niet slim! Wel balen. We hebben hem met z’n allen beloofd  om de bril te gaan zoeken. Het was daar maar 2,5 meter diep dus dit zou te doen moeten zijn. Na veel gesnorkel is dit helaas niet gelukt. Gelukkig had Ignace een reservebril bij.

2012102401

Na de lunch met knakworsten zijn we verder gevaren richting een baaij onder Fiscado. De baaij heet Omos Foki. Hier is een hele mooi grote grot en het plan was om daarin te gaan barbecueën. Doreth heeft ons het geheime  recept van het toetje voor bij de bbq toevertrouwd. We hebben op haar boot meteen een kookdemonstratie gehad, zodat we dit ook thuis kunnen gaan maken. Dit zullen we zeker gaan doen!
We moesten ervoor zorgen dat we voor de zonsondergang met de dingy’s  de grot in gingen. Eenmaal in de grot stonden onze monden open van verbazing. Heel groot met allerlei gangen die met elkaar verbonden waren. Er waren allemaal kaarsjes in de grot gezet, zodat de omvang van de grot nog duidelijker was. De kamer van de grot had ongeveer een omvang van 50 bij 50 meter!  Echt gaaf om in zo’n grot te barbecueën! Dit is nog eens avontuur!
Tussen het barbecueën door zijn we met behulp van zaklampen de gangen door gelopen. Hier heeft Minigret nog een eeuwen oude slipper gevonden.

2012102402

Nadat we onze buikjes vol hadden gegeten zijn we weer met behulp van de dingy’s richting de boot gevaren. Na nog wat gezellig met  z’n allen wat gedronken te hebben zijn we richten onze slaaphut gegaan. Koen zou ons na 2 dagen zeuren een verhaaltje vertellen als we onze mond een kwartier dichten zouden houden. En dit is gelukt! Het was een heel mooi verhaaltje over allerlei dieren in Afrika die op zoek waren naar voedsel.
Koen had twee waxinelichtjes bij ons bed neergezet. Op het eind van het verhaaltje blies de Olifant de kaarsjes uit en waren we heerlijk in slaap gevallen. Morgen zullen we hem een verhaaltje vertellen voor het slapen gaan.

We hebben trouwens ook nog een nieuwe familie samen gesteld. Han is onze vader en Minigret onze moeder. Koen is onze suiker peetoom en Ignace onze peettante. Lieke is onze stiefzus en Jasper is onze broer. Onze adoptiekinderen zijn de tweeling Christiaan en Dominique. Morgen gaan we nog een familieportret maken.

Groetjes van Frieda en Karlijn die nog lang niet terug naar Nederland willen!

Donderdag 25 oktober (6e dag)
Dinsdag 23 oktober (4e dag)