Vrijdag 19 oktober (7e dag)

geplaatst in: 2012 Griekenland week A | 0

Door: Marlijn en Eline

Van: Port Atheni
Naar: Lefkas Marina

Gisteren na het avond eten kwamen de kok en de ober (dat waren ook 2 broers) de sirtaki dansen. Dat was heel grappig, daarna hadden wij een soort dansvloer bij het restaurantje gemaakt. Dat was heel gezellig en iedereen was moe van het dansen.
Vanochtend werden we wakker door de hitte in onze hut en door de warme zon.
Na het ontbijt (Marlijn bijna elke dag Griekse yoghurt met haar eigen hagelslag) zijn we eigenlijk best snel uit gaan varen.
Na ongeveer een uurtje op de motor gevaren te hebben waren we aangekomen bij Nidri. Daar hebben we de beroemde crêpes gegeten. Marlijn had kaas, ei, ham, bacon en champignons en Eline had kaas, bacon en chipsjes erin. Dat was echt heeeeeeeeeeeel erg lekker.
Daarna zijn we nog eventjes souvenirtjes voor het thuisfront gaan halen.
2,5 uur later gingen we in eerste instantie met de zeilen naar onze thuishaven lefkas marina.
Tot dat KoenS zei dat we de zeilen moesten strijken, omdat er iets langs de boot zwom………
DOLFIJNEN!!!!!!!!!!!!!!!!
Er zijn daarvan super mooie en goede foto’s gemaakt.
Na ongeveer een uurtje naar de dolfijnen te hebben gekeken en rondjes te hebben gevaren langs de dolfijnen zijn we nog naar een strandje gegaan om nog eventjes te kunnen zwemmen om af te koelen en de begeleiding te laten stunten met langs de boot zwieren aan de kraanlijn. Dat was leuk.
Marieke was de enige vrouw die het tenminste durfde, dat is pas girlpower!.
Daarna moesten we nog gaan tanken en had Marlijn nog achteruit gevaren naar de tank toe.
Aangekomen in de haven zijn we samen met Maaike nog eventjes naar een supermarktje gegaan en hebben een stukje gelopen.
Nu zijn we net klaar met eten in een gezellige pizzeria en gaan we straks nog naar een bar op een grote boot, dat wordt vast erg gezellig.
Morgen moeten we er al om half 7 uit en helaas weer terug naar huis.
Groeten uit het nu nog lekkere Griekenland,
Marlijn en Eline

 


Door: Monique

Ik begin eerst maar is even over gister avond. we waren in Port Ateni we gingen eerst eten wat erg lekker en leuk was. er was daar ook echt lief schattig een grote kat met een kleintje erbij. hier zat ik mee te spelen echt heel leuk.  haha. Na het eten kwam er griekse muziek en twee broers gingen griekse dans doen. dit was echt leuk. ze deden twee nummers echt leuk om te zien, daarna gingen wij met ze alle echt los op de dansvloer was echt leuk!!! Na deze geweldige avond gingen we slapen. Vanmorgen toen we opstonden kregen we te horen wat we vandaag allemaal nog gingen doen, bij ons gingen er drie personen achter de boot bodyborden. dit waren Vivianne, Merijn, Melvin en bij Melvin ging die weer los de bodyboard. nadat we daar mee klaar waren gingen we weer nog even lekker genieten van het zeilen. we gingen nog weer eerst  vlinderen dit is ook wel leuk vindt ik. We waren ongeveer tegen 11:00 uur in het zelfde plaatsje als vorig  jaar voor mij dat was weer Nidri. hier gingen we met ze allen naar winkeltjes en een Creperie. ik had een lekkere met ei, ham, kaas. daarna waren we veder gegaan naar leuke winkeltjes die er waren en dat waren er wel wat weer goed geslaagd, daarna om een uur of 13:45 gingen we weer op de boot en weer varen, en we vaarden nog niet zo lang en op een geven moment zijden ze van de Kalioppe dat ze dolfijnen spotten. dus gingen we er met alle schepen op af om ze te bekijken. het waren er ongeveer 6. echt vet gaaf om ze toch nog zo op de laatste dag van de week gezien te hebben. en wat willen we nog meer. nog lekker heel veel zon de hele dag. ze hebben op onze boot nog voor dat we weer naar Lefkas gingen tussendoor geslingerd aan het touw. ik zeg even erbij dit was alleen begeleiding en schippers. ik vondt het een topweek heb veel geleerd van en ik heb heel veel genoten. en ondanks dat mijn koffer weg was, ook veel plezier gehad en beleefd. en zonder kom je de week zeker ook wel door. je leent hier en daar gewoon wel wat. en ondanks dat de week begon met slecht weer is het toch goed gekomen want veel groeten vanuit het warme goede gezellige zonnige griekland en in nederland komen we vast wel weer in de regen terecht.

Groetjes van Monique

Donderdag 18 oktober (6e dag)