Vrijdag 4 mei (5e dag)

geplaatst in: 2012 IJsselmeer | 0

Van Hindeloopen naar Lemmer

Door: Monique (Akinom)

Gisteren waren we in Hinderlopen. Dit is een echt leuk dorpje/stadje heel veel authentieke leuk kleine huisjes om te zien, we gingen gisteren met ze alle een leuke laatste avond doen we gingen naar een leuk klein oud kroegje waar we wat gingen drinken op goede leuke afloop, we gingen ook nog biljarten dit is wel leuk maar toch vindt ik poelen net wat leuker. Vandaag werden we vroeg wakker gemaakt het was 06:30 uur, we gingen moesten om 07:00 uur uitvaren want het was nog ruim 4 uur terug varen naar lemmer dus ja het moest maar, maar het was ook wel weer wat dacht ik, nou ja het was wel wat ook hoor maar toen we uit waren gaan varen, ze wisten niet dat het weer niet zo top was, het was toen we gingen wel echt somber en grijs toen we op het vaar water zaten begon het. Pff dit was voor mei echt niet fijn prettig leuk er was veel deining we hadden niet echt rustig water het eerste stuk tot stavoren waar we de sluis door gingen, maar ik was/had echt last van zeeziekte, ik was blij toen we bij de sluis waren ik ging even van de boot op de kant, na de sluis hadden we wel iets rustiger. Tijdens het varen nadat we de sluis door waren gegaan, zagen we nog een ree, ik zag paarden, en ik vond het wel een mooie route wat we vaarden met de Akinom, de flamingo .ging een andere route over het ijsselmeer.

2012050401 2012050403 2012050402

Ik besefte me even iets later dat het echt al weer de laatste dag was en we weer afscheid ook moesten nemen, tijdens het varen moest ik me tas nog inpakken tijdens het varen dus had ik maar even gedaan, en bij het laatste stuk hadden we nog een grote hoge brug waar we door moeste dit was wel leuk om te zien, we zouden eigenlijk met twee boten binnen moeten komen hadden ze van te voren afgesproken maar de twee koenen waren weer eigenwijs of zo, maar deze boot de Flamingo gingen zeilen wat wij ook wel wouden de laatste oversteek maar dat kon niet qua tijd en het onrustige weer en de richting van de wind die we hadden zeiden Han en Viktor dus we gingen op de motor de hele tijd en we moesten om 12:00 uur terug zijn in lemmer, wij de boot de Akinom waren precies om 12:00 uur terug waar al en paar ouders langs de kant stonden om ons weer te verwelkomen weer veilig en wel en vooral voldaan, ik vond het een hele leuke gezellige zeilweek met iedereen, en ik wil iedereen bedanken van de begeleiding en goede schipper en van mijn boot natuurlijk Han en Viktor als schippers echt top met jullie weer wat geleerd al kan ik het ook wel (4e schipster van Global Buccaneer, Maya en Akinom/Monika), met begeleidsters Lieke en Renske vond ik het ook erg leuk op de boot, ik vindt het heel erg jammer dat het zo snel is gegaan had van mij wel langer mogen duren, ik kijk erg uit naar de volgende reizen en nieuwe avonturen en nog meer leren!!! De bootindeling was leuk en gezellig, ik vond het een top, gezellige, leuke, zonnige zeilweek, ik ben erg benieuwd naar de volgende avonturen.

Groetjes Monique

 


Door: Jacqueline (Flamingo)
2012050404Om de week af te sluiten besloten we om vrijdagochtend heel vroeg uit te varen en er nog een lekker zeilochtendje van te maken. Om half 7 werd onze crew gewekt met een vrolijke wake-up song. Iedereen snel uit bed, klaarmaken, want om 7 uur varen we uit. Ontbijten doen we onderweg , iedereen zat namelijk nog vol van de overheerlijke Tjap van Han van de avond ervoor! Ik heb volgens mij zelfs gedroomd over Robin die met “sterretjes in zijn ogen” de pannen leeg aan het eten was, zo lekker vond hij het!

Het miezerde, de lucht was grauw en er was nauwelijks wind voorspeld. Niet echt lekker zeilweer leek het. Het plan was om binnendoor over de Friese meren naar Lemmer te varen. Toen we echter op het IJsselmeer waren bleek er toch een aardig windje te staan! Super! Dan kunnen we toch gaan zeilen! We hebben even contact gelegd met de Akinom, zij hielden het plan vast om op de motor door Friesland te varen. Dus splitsten voor het eerst onze wegen.

2012050405Zo vroeg in de ochtend stond er toch een windkracht 4. Helaas moesten we wel pal tegen de wind in, dus dat betekende dat we eerst het halve IJsselmeer over moesten steken voordat we overstag konden richting de punt van Stavoren. Maar hard gingen we wel! We moesten zelfs de zeilen een beetje reven en nog voeren we nog steeds 8 knopen aan de wind! We gingen heerlijk schuin en van echt ontbijten kwam het niet, dus KoenL heeft voor iedereen een paar boterhammen met chocopasta en leverpastei gemaakt. Leuk om het reven van de zeilen ook nog even mee te maken, zo was er veel te doen voor de hele crew.

Vanaf Stavoren konden we halve wind gaan varen en konden de zeilen weer vol uit. Volle kracht vooruit! Doordat we het IJsselmeer nl 2x moesten oversteken waren we best wat tijd verloren waardoor het helaas niet lukte om om 12 uur de haven van Lemmer binnen te varen.

2012050406De ouders stonden op de kade al te zwaaien naar hun kroost, maar die waren druk aan het werk om de Flamingo weer veilig af te meren. Daarna volgde het afscheid. Het was weer een hele mooie week, waarin we alle weertypen hebben gehad, alle zeilstanden hebben geprobeerd, heerlijk hebben gegeten, hebben gelachen, plezier gemaakt, hard aan de touwen getrokken en weer een mooie herinnering hebben achtergelaten in het geheugen van iedereen die is meegeweest!

Namens de begeleiders en schippers van de Flamingo en de Akinom wil ik de hele crew heel erg bedanken voor de leuke en leerzame week die iedereen heeft gehad!
Het was weer TOP!
Jullie hebben goed je best gedaan en samen hebben we er een hele leuke week van gemaakt. Tot van de zomer of volgend jaar!

Jacqueline

Donderdag 3 mei (4e dag)