Vrijdag 21 oktober (7e dag) 2011

geplaatst in: 2011 Griekenland week A | 0

Door: Robin, Oscar en Jacqueline

Van: Assos
Naar: Sivota

Vandaag was een schitterende dag! We werden wakker in het pittoreske Assos en hebben heerlijke eieren met spek gegeten. Daarna hebben we de briefing gehad van Dorette, want Pepijn was ziek en daarna hebben we een groepsfoto gemaakt. Met z’n allen aan bakboord op de Elena, dat was spannend, want hij hing erg schuin! Gelukkig weten we dat de boot niet om kan.
Daarna zijn we aangevaren. Al snel zagen we een leuk strandje met een schat op het strand! Minigret, Frieda en Karlijn van de Elena en Robin en Oscar van de Maya gingen in de Dingy de schat bekijken! Dat bleek een ton te zijn die dicht zat, maar ze zeiden dat er oude munten in zaten.
Jacqueline heeft daarna nog heerlijk in de Dingy achter de boot aan gehangen. Wat was dat lekker zeg! Relaxed liggend in de Dingy, genietend van de zon en de wind die je langzaam verkoelt. Totdat Koen de Dingy opeens loskoppelde! En doorvoer! Daar lag Jacqueline dan! Helemaal alleen in een klein bootje op de Ionische zee. En wat moest iedereen lachen! Volgens Robin was dat het mooiste wat hij vandaag had meegemaakt! Han wilde Jacqueline meteen oppikken en draaide de boot al om, maar Karlijn riep heel hard: “nee Han, niet doen!”  Pepijn en Dorette hadden gezien dat Koen zijn bootje verloor en riepen hem op.   Toen dacht Koen dat het wel grappig was om door te varen en Pepijn Jacqueline op te laten pikken. Dus ze deden of ze verder gingen. Dat was wel even spannend daar helemaal alleen! Gelukkig kwam Pepijn al snel en stond hun hond Ruby al blaffend Jacqueline op te pikken!
Daarna op de motor door naar het noorden, want er was bijna geen wind. Maar des te meer zon, dus we konden heerlijk genieten van de zon op ons bolletje. En het werd nog mooier!  Koen en Jacqueline zagen op een gegeven moment iets springen ver voor de boot en iets later werden we opgeroepen door Pepijn en Dorette dat ze dolfijnen bij hun boot hadden! Snel erheen en wij hebben ze ook om onze boot gehad! In totaal hebben we wel 7 dolfijnen gezien! Echt vet!
Daarna hebben we geluncht in de baai van Fiskardo. We waren net klaar met lunchen toen de ferry kwam die precies onze kant op koerste! Toen moesten we heel erg snel de motor starten en wegvaren!
Daarna toch nog even gezeild op naar de kleine grotjes op Lefkas waar we de eerste dag niet bij konden. Vlak voor zonsondergang kwamen we daar nog aan. We zijn met de Dingy en met snorkels de grotten in gegaan. Dat was erg mooi! Mooie weerspiegeling in het water en er zaten zelfs vleermuizen in de grot! Maar gelukkig zaten die erg hoog en was dat helemaal niet zo eng.
En nu liggen we weer in Sivota en is de reis ten einde. Wat een week was het! We hebben van alles meegemaakt! Storm, en niet kunnen zeilen; heerlijk zeilweer en lekker schuin varen; zon en lekker kunnen “deksletten”; snorkelen en lekker zwemmen en heel veel dolfijnen! Al met al een week om nooit te vergeten!
Groetjes van Jacqueline, Robin en Oscar

Donderdag 20 oktober (6e dag) 2011