Dinsdag 18 oktober (4e dag) 2011

geplaatst in: 2011 Griekenland week A | 0

Door: Han

Van: Kalamos
Via: Mitika
Naar: Port Pandelimon (Dragonera Eilanden) – Dolfijnenbaai

Een bericht speciaal voor Lucinde, Nicky, Beau, Cas, Tariq, Mike, Steffi, Thomas, Denise, Ilona en Anouk, reizigers van Zeilweek B én alle thuisblijvers

2011101801Vandaag de hele dag op de motor gevaren omdat er niet genoeg wind stond om te gaan zeilen.
Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel zodat we van de gelegenheid gebruikt hebben gemaakt om heerlijk te gaan deksletten.(dat betekent dat je op het dek in de zon ligt te genieten)
We liggen nu met onze boten in een prachtige baai waar drie dolfijnen wonen. We werden binnengehaald door alle drie de dolfijnen! De dieren vinden het erg leuk om iedere boot die de baai in vaart te verwelkomen en mee te nemen naar hun woonplek achter in de baai. Nadat we geankerd waren kregen we gratis een dolfijnenshow van deze prachtige dieren. Ze sprongen, doken en tuimelden dat het een lieve lust was. Het dolfinarium is er niets bij. Dolfijnen kennen al die kunstjes van zichzelf. Daar hebben ze helemaal geen trainers voor nodig!
Pepijn en Doreth, de flottielje leiders verzorgden voor ons een geweldige barbecue. Een groot kampvuur zorgde voor de juiste sfeerverlichting. Aan het einde van de avond hebben twee wensballonnen opgelaten en geheime wensen naar de Griekse goden gestuurd. Ben benieuwd of ze allemaal uitkomen!
Omdat er geen aanlegsteiger is in dit natuurgebied moesten we met de dinghies (bijbootjes) naar de kant pendelen. (Who pays the ferryman) Best spannend in het donker.
Midden in de nacht hebben we in het donker gezwommen tussen de lichtgevende algen. Iedere beweging die je in het water maakte zorgde voor ontelbare groene lichtflitsjes in het water. Het leek wel een sprookje!
Het was een heel bijzondere dag…!

2011101802 2011101803

2011101804 2011101805

 

2011101806Het is nu 8.30 in de ochtend en de zon staat al weer te denderen in de blauwe lucht.
Tijdens het ontbijt nog een dansje gemaakt om alle stijve spieren op te warmen. We gaan vandaag naar Ithaka. Maar eerst gaan we nog met de bijbootjes tussen de dolfijnen varen. Wanneer we  uitvaren zwemmen de dolfijnen met ons mee. We nemen afscheid van een heel bijzondere plek!(zucht…) Onderweg komen we het eiland Atoko tegen met een prachtige baai (die baai heet Cliffbay) waar je van de rotsen in het water kan springen. Vanavond gaan we weer heerlijk eten in een Griekse taveerne en kunnen we douchen in superluxe douches van een hotel!

Heel veel groeten vanuit een prachtig, zonovergoten, dolfijnenbaai in Griekenland,
Schipper Han van de Maya

Woensdag 19 oktober (5e dag) 2011
Maandag 17 oktober (3e dag) 2011