Donderdag 5 mei (4e dag) 2011

geplaatst in: 2011 IJsselmeer week A | 0

Van Lelystad naar Hoorn

Door: Koen S

Beste ouders / verzorgers grappenmakers en hardcore muziek luisteraars. Jullie staan op het punt om een van de mooiste scheepvaart berichten te lezen die ooit is geschreven. Het verhaal gaat over de zeerovers van Lelystad. Binken die zijn gevormd door een woeste zee, veel te harde wind en een gebroken hard. Enfin.

De dag is begonnen in het meester brein van de meneer Lely, dit is de man die voor de aanleg van Flevoland heeft gezorgd. En hij heeft een van de stadjes op Flevoland naar zich zelf genoemd “Lelystad”. Ik werd gewekt in mijn hut door schipper Koen met mijn eigen telefoon in zijn hand. Er was gebeld door een mysterieuze meester. Meteen zonder enige twijfel heb ik terug gebeld. De mysterieuze meester had een fantastische woning voor mij WOUW!! Een woning die ik heel graag wilde hebben en die dus heb gekregen. Wat een fantastische gevoel. Oeps ik ben weer afgedwaald.

2011050501 2011050502

2011050503De dag begon dus fantastische het was geweldig mooi weer en de boot had er met zijn gerepareerde stuursystemen heel veel zin in. We zijn begonnen met een bezoek aan de Batavia dit is een schip uit de 17de eeuw van de VOC . Een schip wat is na gebouwd in Lelystad. We hebben een film gezien en hebben een rondleiding gekregen door de boot. Je zult het niet geloven maar het is echt waar vroeger veegde zeelieden hun kont na het poepen af met een touw (gadverdamme) Koen en Renske hebben dat touw vast gehouden GADVERDAMME. Na het bezoek aan de boot moesten zij dus eerst heel goed hun handen wassen.

2011050504 2011050505

Voor dat we naar Hoorn zijn gaan zeilen hebben we nog een heerlijke kop soep opgegeten en toen konden wij eindelijk gaan zeilen. Met windkracht 3-4 zijn we richting hoorn vertrokken dat is precies aan de andere kant van het marken meer. De boot ging heel hard namelijk 6.8 knopen. Dat is veel harder dan Renske kan zwemmen en dat is veel harder dan de langzaamste zee egel kan lopen over de zee. Dat is dus keihard!!!.

2011050506

Toch begon ik mij te vervelen en toen bedacht ik mij dat ik een nieuwe vlieger bij mij had. Dus deze heb ik gepakt en opgelaten. Het vliegeren lukt voor ongeveer 4 seconden en toen was mijn mooie vlieger aan het zwemmen. We hebben de vlieger gelukkig kunnen redden en deze ligt weer lekker in zijn tas op mijn bed.

2011050507 2011050508

Toen zijn we snel naar Hoorn gegaan om patat met frikadellen te eten. Ik heb twee frikadellen gegeten met van die lekker dikke smeu├»ge mayonaise. Eigenlijk ben ik daar te dik voor maar ik dacht “lekker Puh” ik neem er toch mayo bij. Nu is iedereen op de boot en gaan we naar een paar spelletjes lekker slapen.

Groetjes
Koen S

Vrijdag 6 mei (5e dag) 2011
Woensdag 4 mei (3e dag) 2011